Vart hittar man en webbyrå? – En guide för dig som söker efter en webbyrå

Har du bestämt dig för att ta kontakt med en webbyrå? Inte så dumt faktiskt, i dagens digitala samhälle kan en webbyrå hjälpa dig med en hel del, framförallt om du är egenföretagare. Men att hitta en webbyrå kan kanske vara lite klurigt, var ska man börja leta? Idag finns det en hel uppsjö av webbyråer i Sverige och att söka på Google behöver inte alls vara det bästa sättet att hitta en bra webbyrå. Här delar jag med mig av mina bästa tips som kan hjälpa dig söka och hitta en bra webbyrå.
 1. Hitta en lokal webbyrå
  Ibland kan det vara skönt att ha ett samarbete med en webbyrå som finns nära dig. Då kan du boka ett personligt möte med dom och dom finns nära till hands om något skulle krångla. Mitt förslag är att du söker på “webbyrå” + din stad/län/ort på Google. Ditt samarbete med en webbyrå kan dock ske helt över mejl, telefon eller Skype, så även om ett personligt möte är ett plus är det absolut inte nödvändigt för ett bra samarbete.

 2. Hitta en branschspecifik webbyrå
  Du kan söka på “webbyrå” + din bransch på Google för att hitta webbyråer som specialiserar sig på just din bransch. Det innebär att dom redan har erfarenhet att skapa liknande webbplatser som den du vill ha.

 3. Prata med vänner och bekanta
  Har du en vän eller bekant som köpt webbplats tidigare? Kanske har du några egenföretagare i din bekantskapskrets? Fråga vem de köpt sin webbplats av och hur dom upplevde sitt köp. Nöjda kunder delar gärna med sig av sina upplevelser.

 4. Ta reda på vem som byggt webbplatser som du gillar.
  Det kan vara ett bra sätt att hitta webbyråer som jobbar på ett sätt som du trivs med. Många gånger finns det information om vilken webbyrå som byggt webbplatsen i webbplatsens sidfot eller i integritetspolicyn (i de fall företaget har ett samarbete med en webbyrå bör detta nämnas i integritetspolicyn). Du kan även kontakta ägaren till webbplatsen och fråga vem som byggt den.

 5. Ta reda på vem som byggt webbplats till dina konkurrenter.
  Webbyråer som har erfarenhet av webbplatser inom din bransch kan sitta på värdefull kunskap. Kika i sidfoten, integritetspolicyn eller skicka ett mejl för att ta reda på vem som byggt webbplatsen.

 6. Få rekommendation i en Facebookgrupp
  Du kan antingen söka i gruppen eller skapa ett nytt inlägg för att fråga om någon kan rekommendera en bra webbyrå. Du kommer garanterat få många svar och det är ett bra sätt att hitta webbyråer som har nöjda kunder.

 7. Hitta en webbyrå i en Facebookgrupp
  Det finns en mängd Facebookgrupper som kryllar av människor som bygger webbplatser. Du kan antingen söka i gruppen eller göra ett nytt inlägg för att fråga om någon vill bygga din webbplats åt dig. Det är ett bra sätt att få en direkt och personlig kontakt med en person som kan hjälpa dig. Var dock noga med att inte be om privata meddelanden, då kommer din telefon plinga hela dagen

Men vilken tur du har!

Du har ju redan hittat till oss. Vi driver en liten webbyrå som fokuserar på design och upplevelse. Vi riktar oss till små företag och start-ups som vill ha en personlig och bra tjänst inom design och webb. Låter det som något för dig? Skicka gärna iväg ett mejl! Annars kan du söka vidare med hjälp av de tips du fått ovan. Lycka till i ditt sökande! 🙂

Dela inlägget:
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Frida Bredesen

Frida Bredesen

Är grundaren till Naturligt Kreativ Webbyrå. Brinner för att skapa vackra och användbara webbplatser. Här på Naturligt Kreativ ansvarar hon för det mesta som har med webben att göra. Här kan du läsa mer om Frida.
Frida Bredesen

Frida Bredesen

Är grundaren till Naturligt Kreativ Webbyrå. Brinner för att skapa vackra och användbara webbplatser. Här på Naturligt Kreativ ansvarar hon för det mesta som har med webben att göra. Här kan du läsa mer om Frida.

Du kanske också gillar...

Missa inte nästa inlägg!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få tips, nyheter och erbjudanden i din inkorg – helt gratis! Perfekt för dig som är egenföretagare. Här kan du läsa vår integritetspolicy.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Scroll to Top