Startsida / Portfolio / Workoutlabbet

Workoutlabbet - en samlingsplats för träningsevent

Workoutlabbet.se är en webbplats som fungerar som en databas för träningsevent i Sverige. Där kan du söka och hitta träningsevent baserat på vilken aktivitet du vill träna, hur intensivt du vill träna och vart i landet du befinner dig. Du kan också ta del av kommande tävlingar och läsa om inspirerande träningsprofiler. Det är även möjligt att registrera sig på hemsidan för att kunna spara sina favoritevent i sin profil. 

Det här projektet är en av de roligaste projekten vi arbetat med. Att skapa en hemsida som skulle innehålla så mycket information och funktioner, men samtidigt vara lätt att förstå och använda, var en riktigt rolig utmaning. Det var också en otroligt rolig process att designa logotypen och den grafiska profilen. Vi tycker att resultatet blev riktigt bra och vi visar stolt upp vårt arbete!

En ny logotyp och grafisk identitet

Varumärket skulle kännas tufft och energiskt samtidigt som det avspeglar glädje och känns inbjudande. Vi valde att arbeta vidare på denna konstrast.

Resultatet blev en logotyp med kraftfulla och tjocka bokstäver. Färgkontrasten i logotypen hjälper ögat att tydliggöra och urskilja orden. Färgschemat består av olika nyanser av grått, turkos och lila. Färgerna tillsammans skapar en form av energi och friskhet, ungefär som att ta första tuggan i ett tuggummi med mentol. Varumärket känns ljust, inbjudande, tufft och motiverande. Dags att ta sig upp ur soffan och börja röra på sig!

En stor webbplats med mycket att göra

När vi arbetade med den här hemsidan hade vi två huvudsakliga mål: det ska kännas enkelt och motiverande. Vi la ner mycket tid på att planera och skapa en struktur som var enkel att förstå och använda för hemsidans besökare. Resultatet blev en hemsida där du på bara några få klick kan hitta ett spännande träningsevent nära dig.

Ett nytt bildspråk med starka färger, glädje och attityd.

Mönster baserat på formen triangel. Triangeln är, tack vare sina skarpa hörn, den starkaste formen i naturen. Det passar perfekt till workoutlabbet.

Motiverande citat som en detalj i webbdesignen.

Scroll to Top