Andrea Älgekrans – vår nya grafiska designer

Ibland känns det nästan lite overkligt att tänka på att min lilla webbyrå växer. Det känns läskigt, pirrigt och otroligt spännande på samma gång.

Tänk att Naturligt Kreativ inte längre är a-one-man-show, nu är vi två som jobbar och samarbetar för att kunna ge er dom absolut bästa tjänsterna inom webb- och grafisk kommunikation. Våra kompetensområden kompletterar varandra på ett fantastiskt vis och Naturligt Kreativs tjänster kommer bara bli bättre.

Andrea är inte bara en otroligt talangfull grafisk designer, hon är också en fröjd att jobba med. Jag är så tacksam som får jobba med något  jag verkligen älskar tillsammans med en av mina närmsta vänner. Genom den här intervjun ville jag låta dig få chansen att lära känna Andrea lite bättre, så även du kan få se varför Andrea passar så perfekt här på Naturligt Kreativ.

Hej Andrea, och välkommen till Naturligt Kreativ! Hur känns det att ha börjat jobba här?
Jättebra och roligt! Tänk dig själv att få vakna upp varje morgon och veta att ditt jobb är att få vara kreativ och arbeta med färg och form. 10/10 poäng.

Kan inte klaga på min kollega heller.. hon är också ganska okej 😉

Beskriv dig själv med tre ord.
Glad, rolig & lekfull.

Var ser du dig själv om 10 år?
Jag är en framgångsrik grafisk designer och har precis avslutat ett grymt samarbete med något stort företag, som till exempel McDonald’s. Badabababa, I’m lovin it. Mat alltså. Skämt å sido så hoppas jag att jag fortfarande arbetar med grafisk design och har ett portfolio som heter Duga med stort D.

Vad tycker du om att göra på din fritid?
Jag älskar att leka runt i Photoshop med bild, färg och form. Videoredigering ligger mig också varmt om hjärtat och jag arbetar gärna med rörlig bild i Premiere Pro. Man hittar mig även ofta i soffan med en stor kopp te, gärna framför en fantasy-serie eller en gammal Disneyklassiker. Ska heller inte sticka under mattan att jag är en riktig gamer som gärna spenderar timmar framför Call of Duty, World of Warcraft eller The Elder Scrolls-serien.

Beskriv din kreativa process från idé till färdig produkt
När jag får en idé är det oftast inte EN idé, utan istället ploppar det gärna upp 1000 saker på samma gång, så det börjar alltid med att jag skissar upp mina olika idéer i Photoshop och sedan arbetar jag därifrån. Jag gillar att arbeta med flera olika skisser så att jag enkelt kan jämföra färg och former, och ta reda på vad som passar till vad, och hur jag får fram budskapet på bästa sätt. När jag har ett flertal färdiga resultat att välja på kan jag sedan enkelt plocka ihop dom delar från varje som ser bäst ut för att kunna få fram the final product.

Vad är viktigast för dig att veta om din kund innan du börjar ett nytt projekt?
Kundens önskemål först och främst. Vad personen har för syfte/mål med sin produkt. Personlighet och ålder är också en bra grund att gå på.

 

Om du skulle byta yrke, vad skulle du vilja bli?

Veterinär. Stor djurvän och hade gärna hjälpt djur i min vardag. Har även en liten dröm sen barnsben att bli paleontolog. Tänk dig att gräva fram en fet dinosaurie på jobbet? Hur coolt?!

Hur ser en perfekt helg ut, enligt dig?
Jag vaknar av att min sambo säger “God morgon älskling! Kaffet är klart och frukosten står framme. Jag har tagit disken, dammsugit och tvättat alla kläder.” 

Har du någon dold talang?
– Jag kan vissla med tungan
– Jag kan få in hela handen i munnen.
(Obs! Tänker inte visa det sistnämnda för jag är lika rädd varje gång att den ska fastna)

Hur skulle du beskriva din designstil?
Jäkligt snygg

Vad skulle du säga är din styrka inom grafisk design?
Jag är självsäker och har lätt för att få fram idéer.

Hur skulle du beskriva ditt drömuppdrag?
Ett stort känt företag har sett något jag gjort, och vill att just lilla jag ska designa något åt dom. Drömmer mig bort och tänker något i stil med Disney. (för vi pratar ju drömmar, så nu drömmer mitt barnahjärta på stort här.)

Har du något tips till dem som funderar på att utbilda sig till grafisk designer? 
Jag säger bara VÅGA ta ut svängarna! Nytänkande är härligt. Har du aldrig sett en rosa giraff på en blå bakgrund? Kanske är det just din design som blir det nya top notch! Tro på dig själv och var inte rädd för att få kritik – det gör att man växer som designer och får bättre förståelse för hur människor tänker. 

Har du inte läst gymnasiet än så gå medie-linjen. Tack vare min lektioner på Täby Enskilda gymnasiet så fastnade jag för just grafisk- och webbdesign. Är du förbi det stadiet skulle jag föreslå att testa en fristående kurs på högskolan. Det finns en massa roliga kurser att prova på.

 

 

Dela inlägget:
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Frida Bredesen

Frida Bredesen

Är grundaren till Naturligt Kreativ Webbyrå. Brinner för att skapa vackra och användbara webbplatser. Här på Naturligt Kreativ ansvarar hon för det mesta som har med webben att göra. Här kan du läsa mer om Frida.
Frida Bredesen

Frida Bredesen

Är grundaren till Naturligt Kreativ Webbyrå. Brinner för att skapa vackra och användbara webbplatser. Här på Naturligt Kreativ ansvarar hon för det mesta som har med webben att göra. Här kan du läsa mer om Frida.

Du kanske också gillar...

Missa inte nästa inlägg!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få tips, nyheter och erbjudanden i din inkorg – helt gratis! Perfekt för dig som är egenföretagare. Här kan du läsa vår integritetspolicy.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top